Inbraakcheck

De zomer komt er weer aan. iedereen gaat weer massaal op vakantie en dat weten inbrekers ook.

Inbrekers zijn volop actief in de zomer en ook vooral in Amsterdam en bij terugkomst ziet u dat er is ingebroken door de cilinder te breken of te trekken. Dit noemen ze kerntrekken.

Kerntrekken gebeurt op een hele eenvoudige manier. In 20 a 30 seconden trekken ze de cilinder eruit en kunnen dan eenvoudig via de deur naar binnen lopen. Daarom is het sinds een aantel jaren verplicht bij nieuwbouw woningen om de deursloten te voorzien van een kerntrekbeveiliging. Veel werd er gebruikt gemaakt van kerntrekbeslag. Je herkent dit veelal aan het meedraaiende rondje plaatje die meedraait bij het draaien van de sleutel in het cilinderslot. Tegenwoordig is daar een eenvoudig stuk gereedschap voor dat het kerntrekgedeelte eenvoudig uit het deurbeslag verwijderd.  Vanaf 1 januari 2018 is het daarom naast kerntrekbeslag ook verplicht om SKG3 sterren cilindersloten te plaaten. Het is dan niet meer mogelijk om de kern uit het cilinderslot te rekken, maar nog wel om de cilinder te breken. Met de nieuwste cilindersloten van bijvoorbeeld Mauer, DOM en alle andere merken is dat ook niet meer mogelijk. Deze cilindersloten zijn alleen nog vrij kostbaar in aanschaf. De cilindersloten van M&C zijn daarin een stuk voordeliger. Zij werken ook al jaren met de extra gehard stalen brug, waardoor het bij de MM&C cilinders al jaren niet meer mogelijk is om het cilinderslot te breken. Daarnaast zijn de cilindersloten van M&C een stuk voordeliger dan de andere SKG 3 sterren cilindersloten met gehard stalen brug. Ook een test wijst uit dat de cilindersloten van M&C bij de top hoort van de cilindersloten en ook alle beveiligingsvoorzieningen hebben die er zijn.

Bij alle cilindersloten van M&C krijg je een certificaat. Bewaar deze goed. alleen met het certificaatpas is het mogelijk om extra sleutels of cilinders gelijksluitend aan de bestaande set bij te bestellen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *